😍 Breakfast එකට රසවත් කොළ වණ්ඩු 💚
•••••••••••••••••••••••••••••••••
මෙන්න රෙසිපිය 📖️✍︎
💁 අවශ්ය ද්රව්ය -
👉 අමු හාල් පිටි හුණ්ඩු 2ක්
👉 පාන් පිටි හුණ්ඩු 1ක්
👉 සීනි මේස හැදි 4ක්
👉 රා හෝ පොල් වතුර හෝ ඊස්ට් ටිකක්
👉 එනසාල් ටිකක්
👉 පැණි පොල්
👉 ලුණු චුට්ටක්
👉 උකු පොල් කිරි ටිකක්
💁 සාදන ක්රමය -
☞︎︎︎ මුලින්ම පැණිපොල් එක හදාගන්න.හකුරු හෝ සීනි එහෙම නැතිනම් පැණි එකතු කරලා හදාගන්න.
☞︎︎︎ පැණි පොල් ගොඩාක් එකතු කරන්නෙත් නෑ.මිශ්රණය අනූව සාමාන්යය ප්රමාණයක් ගන්න.උදේට හදනවනම් පැණි පොල් එක කලින් දවසෙ රෑ හදලා තියාගත්තම පහසුයි.
☞︎︎︎ ඊළඟට පිටි සියල්ලම ඉඩ තියන භාජනයකට දාගන්න. ඊටපස්සෙ ලුණු ටිකක් සීනි හැඳි 2 සහ ඊස්ට් දාලා කලවම් කරන්න.
☞︎︎︎ පස්සේ මේ සියල්ල පොල් වතුරන් අත් ගහ ගන්න..පසුව පියනකින් වසා පිපෙන්න තියන්න..
(මම නම් උදේ ට වණ්ඩු තම්බනවා නම් රෑ 7ට 8ට විතර මේ මිශ්රණය හදලා තියනවා..)
☞︎︎︎ දැන් උදේ බලපුවාම හොදින් පිපිලා තියෙන පිටි මිශ්රණයට පැණි පොල්, තව සීනි ටිකක්, රස අනුව ලුණු දමා උකු පොල් කිරෙන් අනා ගන්න. (ගොඩක් දියාරු නොවන පරිදි..)
☞︎︎︎ දැන් කැන්ද කොළ අරගෙන මිශ්රණයෙන් ටික ටික වක් කරලා හුමාලයෙන් තම්බා ගන්න.
☞︎︎︎ වතුර ලිප තබා එය ඉතුරු පසු වණ්ඩු තම්බා ගන්න. නැත්තම් වණ්ඩුව හොදට පිපිලා එන්නේ නෑ..
☞︎︎︎ වණ්ඩු ටික හොදින් තැම්බී ඇද්දැයි බැලිමට ඉරටුවකින් ඇන බැලිය හැක.තෙත ඇලෙන ගතියක් නැතිනම් වණ්ඩුව හොදින් තැම්බී ඇත..
☞︎︎︎ ඔයාලත් මේ රස ම රස කොළ වණ්ඩු හදලා බලන්නකෝ..😍😋❤️ උදෑසන ආහාරයට සහ හවස tea time එකටත් කියාපූ කෑමක්..