මුකුණුවැන්නා බිත්තර සමග තෙම්පරාදුව සාදාගන්නා ආකාරය
අවශ්ය ද්රව්ය
සිහිව ලියාගත් මුගුණුවැන්නා මිටියක්
තෙල් මේස හැඳි 2ක්
මිරිස් කෑලි තේ හැඳි 1 1/2ක්
ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/4ක්
ලියාගත් ළූණු ගෙඩි 1ක්
කපා ගත් අමු මිරිස් කරල් 2ක්
බිත්තර 1ක්
සාදා ගන්නා ආකාරය
සාස්පානකට තෙල් දමා ලිප තියන්න. එයට ලියාගත් ළූණු සහ අමුමිරිස් එක්කරන්න. තෙම්පරාදු වූ පසු එයට මුගුණුවැන්නා, මිරිස් කෑලි ගම්මිරිස් සහ ලුනු දමා හොඳින් කලවම් කර ගන්න. ටික වේලවක් පිසෙන්නට හරින්න. කොල ටික යන්තමට මැලවීහෙන එනවිට එයට ගසා ගත් බිත්තරය එකතු කර ගන්න. බිත්තරයේ දියර ගතිය නැතිවන තුරු හොඳින් කලවම් කරන්න. ඉන්පසු ලිප නිවා කෑම මේසයට පිළිගන්වන්න.
අවසානෙට පුංචිම පුංචි ඉල්ලීමක් කරනවා. මේ රෙසිපි එක ඔයාලට ප්රයෝජනවත් කියලා හිතෙනවා නම් අපේ පේජ් එකට ලයික් එකක් දාලා මේ පොස්ට් එක ශෙයා කරන්න. ඔයාලා ගාවත් මේ වගේ රසම රස රෙසිපි තියෙනවා නම් අපිට එවන්න. ඔබේ නමින්ම ඒවා අපේ පිටුවේ පල කරන්නම්. ඔබට සුබ දවසක් !!!
Ami & Hashi