රට ඉඳි කේක් සාදාගන්නා ආකාරය .
අවශ්ය ද්රව්ය
ඇට ඉවත්කර කුඩාවට කපා ගත් රට ඉඳි 500g
ඇස්ට්රා 250g
සීනි 250g
පිටි 250g
බිත්තර 4
බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 1ක්
වැනිලා තේ හැඳි 1ක්
බේකින් සෝඩා (ආප්ප සෝඩා) තේ හැඳි 1ක්
සාදා ගන්නා ආකාරය
බෝල් එකට රට ඉඳි දමන්න. එයට ආප්ප සෝඩා දමා වතුර කෝප්ප 1/4 දමා රැයක් පෙගෙන්න තබන්න. තවත් බෝල් එකක් ගන්න. එයට ඇස්ට්රා , සීනි දමා බීට් කරගන්න. පසුව බිත්තර ටික ටික දමමින් බීට් කරගන්න. මෙයට රට ඉඳි සහ පිටි ටික ටික මාරුවෙන් මාරුවට දමමින් මිශ්ර කරගන්න. හොඳින් කලවම් කරගන්න. මාගරින් තැවරූ තැටියකට මෙම මිශ්රණය දමා සෙල්සියස් අංශක 180ට විනාඩි 40ක් බේක් කරගන්න
අවසානෙට පුංචිම පුංචි ඉල්ලීමක් කරනවා. මේ රෙසිපි එක ඔයාලට ප්රයෝජනවත් කියලා හිතෙනවා නම් අපේ පේජ් එකට ලයික් එකක් දාලා මේ පොස්ට් එක ශෙයා කරන්න. ඔයාලා ගාවත් මේ වගේ රසම රස රෙසිපි තියෙනවා නම් අපිට එවන්න. ඔබේ නමින්ම ඒවා අපේ පිටුවේ පල කරන්නම්. ඔබට සුබ දවසක් !!!