කැරට් සමග පැස්ථා සාදාගන්නා ආකාරය
ඔබව සාදරයෙන් පිළිගන්නවා. හැමදාම බත් කාලම එපා වෙලානම් වෙනසකටත් එක්ක අපි වෙනස් දෙයක් කමු. මොනවද අද අපි හදන්නෙ? අපි අද පැස්ටා හදමු. හැබැයි ටිකක් වෙනස් විදිහකට. ඔයා හැමදාම හදනවට වඩා නම් රස වැඩියි. උදේකට වගේම රාත්රියටත් හොදයි. ගෙදර පොඩ්ඩො ඉන්නවනම් ඒ අයත් ගොඩක් කැමති වෙයි. මෙන්න මෙහෙමයි හදන්නෙ.
අවශ්ය ද්රව්ය
පැස්ටා 250g
ඉඟුරු
සුදු ළූණු
සිහින්ව කපාගත් කැරට් කුඩා අලයක්
බටර් හෝ මාගරින්
උකු පිටි කිරි කෝප්ප 1/4ක්
ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
සාදා ගන්නා ආකාරය
මුලින්ම සාස්පානකට වතුර දාල ඒකට බටර් සහ ලුනු ටිකක් එකතු කර ගන්න. එයටම පැස්ටා ටික දමා භාජනය ලිප තබා හොඳින් තම්බා ගන්න. පැස්ටා ටික තැම්බෙන අතරෙ ඉඟුරු සුදු ළූණු හොඳින් කුඩාවටම ලියා ගන්න. [චොප් කර ගන්න]. පැස්ටා එක තැම්බිලද බලල ලිපෙන් බා ගන්න. පැස්ටා වල වතුර ටික බේරා දමන්න. දැන් ආයෙත් සාස්පානක් ලිපේ තියල ඒකට බටර් හෝ මාගරින් එකතුකරගන්න, චොප් කරගත් ඉඉඟුරු සුදු ළූණු එකතුකර රන්වන් පාට වනතුරු බැද ගන්න. ඉන්පසු එයට කැරට් එකතු කරගන්න. මෙතනදී ඔයා කැමතිනම් ලීක්ස්, ගෝවා, බෝංචි වගේ ඔයා කැමති එළවළු එකතු කරගන්න පුළුවන්. ලුණු රස අනුව දමාගන්න. එලවළු තෙම්පරාදු වී ගෙන එනකොට එයට පැස්ටා ටික එකතු කරගන්න. ගම්මිරිස් ද එකතු කර හොඳින් කලවම් කරගන්න. ඉන්පසු කිරි කෝප්ප 1/4 එකතු කර හොඳින් කලවම් කර විනාඩි 2කට පමණ පසුව ලිපෙන් බා ගන්න. ඔයත් හදල බලන්න.ඉක්මනටම හදා ගන්නත් පුළුවන්. හදල බලල මටත් රස කියන්න.
අවසානෙට පුංචිම පුංචි ඉල්ලීමක් කරනවා. මේ රෙසිපි එක ඔයාලට ප්රයෝජනවත් කියලා හිතෙනවා නම් අපේ පේජ් එකට ලයික් එකක් දාලා මේ පොස්ට් එක ශෙයා කරන්න. ඔයාලා ගාවත් මේ වගේ රසම රස රෙසිපි තියෙනවා නම් අපිට එවන්න. ඔබේ නමින්ම ඒවා අපේ පිටුවේ පල කරන්නම්. ඔබට සුබ දවසක් !!!
Ami & Hshi