අල පූරි සාදාගන්නා ආකාරය
අල පූරි අවශය ද්රවය
1. තම්බාගෙන් හොදින් පොඩිකරගත් අල 100 g ( අල කෑලි නොසිටින්න හොදට පොඩිකරගන්න)
2. පිටි 200 g
3. මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1
4. කුඩාවට කපාගත් කරපිංචා ස්වල්පයක්
5. සුදුරු ස්වල්පයක්
6. බේකින් පවුඩර් හෝ බෙකින් සෝඩා තේ හැදි 1/2
7. රස පදමට ලුණු
8. අවශය ප්රමාණයට වතුර
සාදන ආකාරය
1 . මුලින්ම හොදින් පොඩි කරගත් අල සහ ආටාපිටි හොදින් කලවම් කරගන්න
2. මිරිස් කුඩු , කුඩාවට කපාගත් කරපිංචා , සුදුරු ,බෙකින් පවුඩර් හෝ බෙකින් සෝඩා ටික සහ ලුනු අපේ අර අල හා ආටා පිටි මිශ්රනයට දමා වතුර ටික ටික දමමින් හොදින් අනාගන්න, හරියට අපි රොටි හදනවා වගේ හොදට අනාගන්න . ( අල වල කැබලි තියෙන්න බෑහැ)
3. දැන් රෝලින් පින් එකක් අරගෙන එකෙත් පාන් පිටි තවරා ගන්න. ඔයාලා පවිච්චි කරන ලෑල්ලෙත් පිටි තවරා ගන්න. ( අපේ පිටි මිශ්රනයට ඇලෙන්න පුලුවන් නැතිනම්)
4. දැන් අර අපේ මිශ්රනයෙන් කට්ලට් වලට වගේ කුඩා බෝල සාදාගන්න.
5. එම බෝල අර පිටි තවරා ගත් ලෑල්ලෙ හොදින් තූනි කරන්න. (ලස්සනට රවුමට )
6. දැන් බාජනයක් ලිපේ තියලා තෙල් දාලා අර තුනි කරගත් රවුම හොදින් බැදගන්න. පපඩම වගේ හොදට බැදිලා එයි.
ඔන්න ඔහොමයි අල පුරි හදන්නේ.
හදලා රස බල්ලා අපිටත් කියන්නකෝ .
ස්තුතියි
Ami & Hashi