Wednesday, November 2, 2016

141. රසම් එකක් සාදාගන්නා ආකාරය 

රසම් එකක් සාදාගන්නා ආකාරය 


කුඩාවට කපාගන්න ලද සුදුලුනු ගෙඩි 2 ක්
සියබලා 30 g
ගම්මිරිස් ½ tsp
සුදුරු ½ tsp
කරපිංචා සල්පයක්
උලුහල් ½ tsp
අබ ඇට ස්වල්පයක්
කොත්තමල්ලි කුඩු ½ tsp
තෙල් ½ tsp
ලුණු ස්වල්පයක්

මුලින්ම සියබලා වතුර සිවලයක් දම හොදින් අතින් මිරිකා ඇට ඉවත් කරන්න .
සුදුලුනු ,සුදුරු සහා ගම්මිරිස් වන්ගේඩියකට දමා හොදින් පොඩි කර ගන්න .
බජනයක් ගෙන තෙල් ඒක කරන්න .තෙල් රත් වන විට අබ ඇට එක් කරන්න .ඉන්පසු උළුහාල් ඒවගේම අබරා ගත් සුදුලුනු මිශ්ර ණය එක කරන්න .
ඉන්පසු කුඩුකර ගත් කොතමල්ලි කුඩු හා කරපිංචා එක් කරන්න .මද ගින්නේ තප්පර කීපයක් තෙම්පරාදු කරගන්න .එයට දැන් ලුණු එක කරන්න .
දැන් සියබලා වතුර එක කරගන්න .අවශ්ය නම් වතුර ස්වල්පයක් එක කරනන .
විනාඩි කීපයක් හොදින තම්බා ගන්න.අවසානයේ මේසයට පිළිගන්වන්න .
Ami & Hashi


මෙම පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න

Featured Post

242. මාළු මිරිසට සාදාගන්නා ආකාරය

මාළු මිරිසට හදමු... 🎋අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :- 🧩කෙලවල්ලා මාළු 300g(කැමති මාළු වර්ගයක් ගන්න ) 🧩මිරිස් කුඩු මේස හැදි එකහමාරක්  🧩ගම්මිරිස් කුඩු තේ...