ඩෝක්ලා ,(ගුජරාටි)... සාදාගන්නා ආකාරය
අවශ්ය ද්රව්යඃ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°
කඩල පිටි කෝප්පයක් -150g
මුදවපු කිරි කෝප්ප බාගයක්
දෙහි යුෂ මේස හැන්දක්
බේකින් සෝඩා තේහැදි බාගයක්
එලවළු තෙල් තේ හැන්දක් - සීසනින් වලට තෙල් මේස හැදි දෙකක් වෙනමම ගන්න .
අබ ඇට තේ හැන්දක්
හීනියට කැපු කොත්තමල්ලි කොල කෝප්පයක් පුරවල ගන්න
ලුනු අවශ්ය පමන
සාදන අයුරැ :
°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ලොකු මික්සින් බෝල් එකකට කඩල පිටි හලල එකතුකරන්න.
මීලගට එම බෝල් එකටම වෙනමම බීට්කරගත් මුදවපු කිරි සහ අවශ්ය පමන ලුනු දමා මිශ්ර කරන්න .
පසුව වෙනමම කුඩා බෝල් එකකට දෙහි ඉස්ම ,බේකින් සෝඩා සහ තෙල් කලවම්කර එය පිටි මිශ්රණයට දමා හොදින් මිශ්ර කරන්න .
පිටි මිශ්රණය විනාඩි හතලිහක් හතලිස් පහක් පමන පැත්තකින් තියන්න .
විනාඩි හතලිහක් - හතළිස් පහක් ගිය පසු පිරිසිදු කරගත් බේකින් ටෙුි එකකට මේ ඩෝක්ලා මිශ්රණය වත්කර විනාඩි 10ක්,යනතුරැ ස්ටීම් කරගන්න . ස්ටීම් කර පිටතට ගෙන නිවෙන්නට තබා සීසනින් සාදාගන්න .
කුඩා ෆ්රයි පෑන් එකකට ඉතුරැ එලවළුතෙල් දමා මදරස්නෙන් රත්වෙන්නට හැර එයටම අබ ඇට එකතුකරන්න .
අබ ඇට එකින් එක පුපුරන්නට ගත් විට ලිපෙන් බා එම තෙල් මිශ්රණය ඩෝක්ලාව උඩින් වත්කරන්න .
මී ලගට හීනියට කැපු කොත්තමල්ලි කොල උඩින් ඉස, කෑලිකපා පිලිගන්වන්න .
ස්ටීමර් එකක් නැති අයට මේ රෙසිපියට අනුව හදල උෂ්ණත්වයට ඔරොත්තුදෙන බෝල් එකකට දාලා මයික්රොවේව් එකේ විනාඩි හයක් විතර තියල හදාගන්නත් පුළුවන් , මයික්රොවේව් එකේ දාලා සැරෙන් සැරේ ඇරල ,පැති මාරැ කරල .
, විනාඩි හයක් තියල ගන්න
කඩල පිටි වලින් හදල ස්ටීමර් එකකින් තම්බල ගන්න ඩෝක්ලා ,රසයි වගේම ගුනයි. ආහාර පාලනය කරන අයට වගේම නිර්මාන්ෂික අයටත් හොදට ගැලපෙන අතුරැ ආහාරයක් , (ස්නැක් එකක්).
ඩෝක්ලා ,(ගුජරාටි)... සාදාගන්නා ආකාරය