ස්පෙෂල් මික්ස් මීට් චයිනිස් සාදාගන්නා ආකාරය
අවශ්ය ද්රව්ය
°°°°°°°°°°°°°°°
°°°°°°°°°°°°°°°
තම්බා ගත් නූඩ්ල්ස් 100g
කොටු කපා ගත් ඉස්සන් 10g
කොටු කපා ගත් කුකුළු මස් 10g
කොටු කපා ගත් ගෝවා 10g
කොටු කපා ගත් නිවිති 10g
කැමති ආකාරයකට කපා ගත් යංකෝන් 2ක්
යංකෝන් කරල් 2ක්කපාගත් ඩ්රැගන් ෆෘට් 30g
කපාගත් කැරට් 20g
කපාගත් ගර්කින් 10g
මෂ්රෑම් දිගට ඉරාගත් 10g
බ්ලැක් බීන් සෝස් තේ හැදි 2-3ක්
ඔයිස්ටර් සෝස් තේ හැදි 2
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1
ලූනු කොළ 20
බිත්තර 1
සෝයා සෝස් තේ හැදි 1
එළවලු තෙල් 50ml
වතුර 100ml
ලුණු රස පදමට
සාදන අන්දම
°°°°°°°°°°°°°°°°
කොටු කපා ගත් ඉස්සන් 10g
කොටු කපා ගත් කුකුළු මස් 10g
කොටු කපා ගත් ගෝවා 10g
කොටු කපා ගත් නිවිති 10g
කැමති ආකාරයකට කපා ගත් යංකෝන් 2ක්
යංකෝන් කරල් 2ක්කපාගත් ඩ්රැගන් ෆෘට් 30g
කපාගත් කැරට් 20g
කපාගත් ගර්කින් 10g
මෂ්රෑම් දිගට ඉරාගත් 10g
බ්ලැක් බීන් සෝස් තේ හැදි 2-3ක්
ඔයිස්ටර් සෝස් තේ හැදි 2
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1
ලූනු කොළ 20
බිත්තර 1
සෝයා සෝස් තේ හැදි 1
එළවලු තෙල් 50ml
වතුර 100ml
ලුණු රස පදමට
සාදන අන්දම
°°°°°°°°°°°°°°°°
ප්රථමයෙන් භාඡනයක් ගෙන සාමාන්ය ප්රමාණයට තෙල් එකතු කරන්න. ඉන්පසු කපාගත් ඉස්සන් හා කුකුළු මස් පදම් කර හොදින් බැදගන්න. ඉන්පසු තව භාඡනයක් ළිප මත තබා එයට වතුර දමන්න. පසුව එය රත්වූ පසු කපා ගත් ගෝවා, කැරට්, නිවිති, යංකෝන්, බට්න් මෂ්රෑම්, ගර්කින් හා මෂ්රෑම් එක්කර මද වේලාවක් තම්බා එය හොදින් වතුර පෙරා ගන්න. ඉන්පසු වෙනත් භාඡනයක් ළිප මත තබා එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා එය රත් වූ පසු බිත්තරය එකතු කරන්න. ඉන්පසු එයට තම්බා ගත් නූඩ්ල්ස් ටික එකතු කර හොදින් ෆ්රයි කරන්න. ඉන්පසු එයට බ්ලැක් බීන් සෝස්,ඔයිස්ටර් සෝස් හා ගම්මිරිස් කුඩු එකතු කර හොදින් කලවම් කරන්න. පසුව සෝයා සෝස් දමා ටික වේලාවක් පිස ගන්න. ඉන්පසු බැදගත් ඉස්සන් හා දැල්ලන් එකතු කර කලවම් කර රස පදමට ලුණු යොදන්න. ඉන්පසු එයට ලූනු කොළ දමා හොදින් කලවම් කර අමුත්තන්ට පිළිගන්වන්න.
Amila & Hashi
තව කෙනෙකුට කියවන්න Share කරන්න
Amila & Hashi