කැකිරි මස් වගේ රසට උයමු
අවශ්ය ද්රව්ය-
කැකිරි ග්රෑම් 350
පොල් කිරි කෝප්ප 1/1
මිරිස් කුඩු මේස හැදි 1
බැදපු තුනපහ කුඩු මේස හැදි 1
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1
අමුතුන පහ කුඩු මේස හැදි 1
කහ කුඩු තේ හැදි 1 /4
කරාබුනැටි කරල් 2
එනසාල් ඇට 2
උළුහාල් ඇට තේ හැදි 1/4
කුරුදු කෑල්ලක්
සුදුලූනු බික් 5
ගොරකා කෑල්ලක්
බීලූනු ගෙඩි 1
අමුමිරිස් කරල් 3
කරපිංචා
රම්පේ
තෙල් මේස හැදි 2
රස අනුව ලුණු
සාදන ක්රමය:-
මුලින්ම කැකිරි ගෙඩියේ ඇස්ස කපා කිරි ඉවත් කරන්න. එතකොට තිත්ත රසය නැති වෙනවා.
දැන් කැකිරි ගෙඩිය සෝදා හතරැස් කෑලි කපා ගන්න. මේ කපා ගත් කෑලි වලට මිරිස් කුඩු, බැදපු තුනපහ, ගම්මිරිස්කුඩු, කහකුඩු, සහ ලුණු එකතු කරන්න.
භාජනයකට තෙල් ටිකක් දමා එයට රම්පේ,
උළුහාල්, කරාබුනැටි, එනසාල් දමා බැද ගන්න. ඉන් පසු කපා ගත් බීලූනු, අමුමිරිස්,
කරපිංචා, සුදුලූනු දමා බැද ගන්න. අන්තිමට මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1 හා අමුතුන පහ කුඩු තේ හැදි 1 එකතු කරන්න.
මේ තෙම්පරාදුවට කැකිරි ටික එකතු කරන්න. හොදින් කළවම් කරන්න. කිරි ටික එකතු කරන්න. ගොරකා හා ලුණු එකතු කරන්න.
අඩු ගින්දරේ තැම්බෙන්න හරින්න.කෑලි හොදට තම්බා ගන්න. තෙල් පාට වනවිට බා ගන්න.
මුල් අයිතිය Garlic and Ginger
Ami & Hashi