ලේසියෙන් හදා ගන්න පුළුවන් "කොස් ඇට " බැදුමක්..
හදන්නේ මෙහෙමයි..👇
අවශ්ය ද්රව්ය :-
👉 කොස් ඇට
👉 පොඩි B ළූනු ගෙඩියක්
👉 අමු මිරිස් කරල් දෙක තුනක් ,උම්බලකඩ කෑලි ටිකක්,රම්පේ ,කරපිංචා ,අබ ඇට ටිකක් .
👉 මිරිස් කුඩු ,තුන පහ ,කහ කුඩු ටිකක්,
👉 පොල් තෙල් මේස හැදි දෙකක්..
සාදන ක්රමය :-
👉 ඉස්සෙල්ලම කොස් ඇට ටික කබලේ බැද ගන්න.(කොස් ඇටයක් දෙකක් " ඩෝං " ගාලා පිපිරුනා නම් ඔන්න හරි..පරිස්සම් වෙන්න ඕන කොස් ඇට පුපුරන කොට ඇස් වලට ඉහෙනවා.
👉 ඊලගට කොස් ඇට ටික තලලා පොතු ඇර ගන්න ඉස්සෙල්ල ටිකක් තලලා පොතුඇරලා ඉවර වෙලා..ආපහු ටිකක් තලන්න..එතකොට තමයි කොස් ඇටේ ඇතුලට හොදට ලුනු මිරිස් අහන්නේ..
👉 ඒ කොස් ඇට ටික බාජනයකට දාලා.මිරිස් කුඩු,තුනපහ,කහ,ලුනු දාල වතුර පොඩ්ඩකුත් දාලා හොදට කලවම් කරලා පැත්තකින් තියන්න.
👉 B ළූනුගෙඩිය,මිරිස් කරල් ටික,හීනියටකපන්න,රම්පේ ,කරපිංචාත් කපන්න..
👉 බාජනයක් ලිපේ තියලා තෙල් ටික දාලා රත් වෙනකොට අබ ඇට ටික එකතු කරන්න.
ඒකට කපා ගත්තු දේවල් ඔක්කොම උම්බලකඩත් එක්ක තෙලට දාන්න.
👉 ටිකක් බැදෙන්න තියලා ඒකටම ලුනු ,මිරිස් අනා ගත්තු කොස් ඇට ටිකත් තෙලට එකතු කරන්න..වතුර පො...ඩ්ඩකුත් දාන්න..හොදට ම මිශ්ර කරන්න.
විනාඩි 5 විතර..ගියාම ලිපෙන් බාන්න.