එලවලු චිස් මැකරොනි (පාස්ත) සාදාගන්නා ආකාරය
අවශ්ය දැ......
පාන් පිටි tsp2
බටර් 50g
කිරි කෝප්ප 2
අබ tsp 1
චීස්(ග්රේටඩ්) 40
චීස්(ග්රරේටඩ්) 50
මැකරෝනි පැස්ටා 300g
කැරට් (සිහින්ව කපාගත්) 1
ගෝවා මල්( සිහින්ව කපාගත්) 250g
බ්රොකලි 150g
ලුනු කොල සමහ ලුනු 4
සාදාගන්නා ආකාරය
බටර් අඩුගින්දරින් දිය වෙන්න තබන්න
ඉන්පසු පාන්පිටි එයට එක්කර ලී හැන්දකින් හොදින් කලවම් කරන්න. භාජනය ලිපෙන් ඉවතට ගෙන එයට කිරි එකතුකර නැවත්ස් අඩු ගින්දරින් රත්කරන්න. ඉන්පසු චීස් 1 1/4 අබ එක්කර දිය ඝන මිශ්රනයක් ලැබේ.
මේ අවස්ථාවේදීම මැකරෝනි තම්බාගෙන එය ලිපෙන් ඉවත්කිරීමට වි. 5 පෙර කැරට්, බ්රොකලි, ගෝවා මල් එක්කර වතුර පෙරාගන්න.
5 cm ගැඹුරු 25cmx25cm බේකින් ට්රරේ එකක් ගෙන එයට මැකරෝනි මිශ්රනය දමා ලූනු හා චීස් මිශ්රනය එක්කර ඒ මත ඉතිරි චීස් අතුරා
කලින් රත්කරගත් අවන් එකේ 180-200 c වි. 20 පුලුස්සාගෙන පිලිගන්වන්න.
Amila & Hashi