🏵️සෝයාමීට් ඩෙවල් 🏵️
සාදන අයුරු ..
සෝයා 100g
කෝන්ෆ්ලවර් මේස හැඳි 3 (පාන් පිටි ගන්නත් පුලුවන් )
සෝයා සෝස් මේස හැඳි 2
තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 4
සීනි මේස හැඳි 2
සුදුලූනු පේස්ට් මේස හැදි 1
ඉඟුරු පේස්ට් මේස හැඳි 1
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 2
ලුණු කුඩු රස අනුව
මිරිස් කුඩු මේස හැදි 1
කෑලි මිරිස් මේස හැදි 2
කහ කුඩු ස්වල්පයක්
තෙල්
බී ලූනු ගෙඩි 2
මාලුමිරිස් කරල් 3
අමුමිරිස් කරල් 3
තක්කාලි ගෙඩි 2
එනසාල් ඇට 2ක් 3ක්
කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
***ලූනු ගෙඩිය 4ට කපාගන්න .මාලුමිරිස් ලොකු කෑලි වලට කපාගන්න .අමුමිරිස් ලොකු කෑලි වලට කපාගන්න .
***සෝයා ටිකට ලුණු ටිකක් දමා උණු වතුර දමා තැම්බුනාට පසුව හොඳින් වතුර මිරිකා ගන්න .
***දැන් සෝයා ටිකට ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1,මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1,ලුණු කුඩු තේ හැඳි 1/2,කහ කුඩු ස්වල්පයක් දමා හොඳින් කලවම් කරන්න .දැන් එයට කෝන්ෆ්ලවර් මේස හැදි 2 ක් දමා හොඳට කලවම් කරන්න .
***භාජනයකට තෙල් දමා රත්වෙද්දි සෝයා ටික දමා බැදගන්න .විනාඩියක් පමණ .වැඩිය බදින්න එපා.
***දැන් වෙනත් භාජනයකට තෙල් මේස හැදි 4ක් පමණ දමා රත්වෙද්දි සුදු ලූනු ,ඉඟුරු ,එනසාල් දමා බැදෙනවිට ලූනු ,මාලුමිරිස් ,අමුමිරිස් දමා කලවම් කරන්න .
***දැන් රස අනුව ලූණු ,ගම්මිරිස් කුඩු ,කෑලි මිරිස් ,කුරුඳු ,සෝයා සෝස් ,තක්කාලි සෝස් ,සීනි ,තක්කාලි දමා කලවම් කරන්න .බැදගත් සෝයා ටික දමා කලවම් කර විනාඩි 2ක් පමණ පිස ගන්න .