Sunday, March 29, 2020

173. පීත්සා ගෙදරදි රසට හදාගන්න ආකාරය

පිත්සා ගෙදරදි රසට හදමු


පිටි 500g (පීසා වලට ගන්න විශේෂ පිටි වර්ග ලන්කාවෙ තියනවාද නම් දන්නෑ/එහෙම තියනවා නම් ගන්න)
ඊට්ස් 25g
ලුණු කුඩු 15g
තෙල් හැදි 2ක් (ඔලිව් තෙල් නම් හොදයි) 
සීනි හැන්දක්
මද රස්නේ සෝඩා වතුර වීදුරු දෙකක් හෝ තුනක්.

පීසා එක උඩට දාන්න ඕන දේවල්.
1.තක්කාලි සෝස්(පැනිරස එක නම් එපා හැකිනම් ගෙදර හදාගන්න)
2.සොසේජස්./සැමන් /ලංකාවෙ අයනම්කරවල එහෙමත් දානවා..
3.තුනීයට කපා ගත් බටු පෙති ( තාච්චියේ තෙල් මොකුත් නොදා යන්තම් කරවෙන තෙක් තම්බන්න) /Bළූණු / කැමති එළවළු වර්ග
4.Mozzarella මොත්සරැල්ලා  
(අංක පිළිවෙලට දාන්න.)

සාදාගන්නා ආකාරය 


01. පිටි, සීනි ,තෙල්, ඊස්ට් මද රස්නේ සෝඩා වතුතෙන් අතේ නොඇලෙන පදමට හොදින් අනාගන්න.. වින්නඩි 15, 20ක්වත් නම් හොදයි.. 

මැටිහෝ පෝසිලෙන් බදුනකට අනාගත් පිටි ගුලිය දාලා හුලන් නොවදින්න රෙදි කඩකින් හෝ ලන්චිෂීට් හෝ පොලිතින් එකකින් වහලා පැය දෙක තුනක් පිපෙන්න තියලා තියන්න.(සීතල තැන්වල තියන්න එපා)  
පැය දෙක තුනකට පසු ලුණු ටික දමා නැවත හොදින් අනන්න. (අතේ ඇලෙනවා නම් පිටි චුට්ටක් ගාගත්තට කමක් නෑ.. ) පීසා තැටියේ හොදට තෙල් ගාන්න.. නැවත අනාගත් පිටි ගුලිය හොදින් තුනී කරගන්න . නැවත පැයක් හෝ දෙකක් පිපෙන්නට හරින්න අවශ්‍ය නම් වසා තබන්න.. එසේ නොමැති නම් සීතල නැති තැනක තබන්න. 

අවන් එක අංශක 225 ට රත් කරලා සකසා ගත් පීසා තැටිය අවන් එකට දමන්න.. විනාඩි දහයක් පමන(මෙය අවන් එකෙන් අවන් එකට වෙනස් වෙන්න පුලුවන් ඒ නිසා නිතර බලන්න) ලා දුබුරු පැහැයට හොදට කර වුන පසු (ඇතුලත තැම්බෙන්න ඕන)එලියට ගෙන තක්කාලි සෝස් ඇතුලු පීසා එක මතට දැමිය යුතු දේවල් දාලා නැවත විනාඩි 10ක හතක ප්‍රමානයක් තියා ගන්න.. මොසරැල්ලා තැනින් තැන කරවේගන එනකොට එලියට ගන්න , කැමට ගන්න.
##අනූෂා දිසානායක##


මෙ  පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න

Featured Post

239. මස්කට් සාදාගන්නා ආකාරය

මස්කට් සාදාගන්නා ආකාරය  අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය *໑໑ 88 (corn flour) *ඉරිගු පිටි දිය කිරීමට වතුර 130ml *සීනී 300g *සීනී දිය කිරිමට වතුර 250ml *දෙහි ම...