Wednesday, March 20, 2019

159. අවන් එකක් නැතුව බනිස් සාදාගන්නා ආකාරය

අවන් එකක් නැතුව බනිස් හදමු *********************************

 මේක අවන් එකක් නැති අයට නම් සුබ ආරන්චියක් වේව් කියල හිතනවා. අද කියන්න යන්නෙ අවන් එකක් නැතුව කොහොමද බනිස් ගෙඩියක් හදාගෙන්නෙ කියලා. අහ් තව දෙයක් මේක හදන්න බිත්තර දාන්නෙත් නෑ. හරි ඔන්න අහෙනම් ඕන කරන දෙවල් ටික.

 අවශ්‍ය දේවල් - මුලින්ම මේ ටික ගන්න, 
පාන් පිටි කෝප්ප 2 
ඊස්ට් තේ හැදි 2 
සීනි මේස හැදි 3 
කිරි පිටි මේස හැදි 3 
බේකින් පවුඩර් මේස හැදි 1/4 
තෙල් කෝප්ප 1/4
 ඇල් මැරුනු කිරි කෝප්ප 1/4
 ලුණු ටිකක් 
තව අපිට ඕනෙ - දිය කරගත් බටර් ටිකක් (පිටි ගුලිය අනනකොට යොදා ගන්නේ නෑ. තැටියේ ඇතුලේ ගා ගන්නයි, 

අන්තිමට බනිස් උඩින් ගා ගන්නයි විතරයි යොදා ගන්නේ.)
 ලුණු කුඩු හෝ කැට (කැටනම් ගොඩක් හොදයි. මේ ලුණු ටික පිටි ගුලිය අනනකොට යොදා ගන්නේ නෑ. වලදට දාන්නයි පාවිච්චි කරන්නේ.) 

සාදාගන්නා ආකාරය - මුලින්ම වියලි ද්‍රව්‍ය සියල්ල එකතු කරන්න. සේරම හොදට කවලම් කරගන්න. ලුණු ටිකක් වෙන්න දාගන්න. ඊට පස්සෙ තෙල් ටික දාගන්න. කිරි ටිකක් වෙන්න දාගන්න. ඊට පස්සෙ අතින් හොදට අනන්න. අනන ගමන් කිරි ටික ටික දාගෙන අතේ නොඇලෙන පදමට ඩෝ එක (පිටි ගුලියක්) හදාගන්න. ඊට පස්සෙ තෙල් ටිකක් යාන්තමට ඩෝ එකේ ගාලා විනාඩි 6-8 වගේ හොදට අත් ගසාගන්න (හොදට අනාගන්න). පිටි එක හොදට අනන තරම තමයි බනිස් එක මෘදු වෙන්නෙ. හොදට අත් ගසාගත්නට පස්සෙ පැයක් විතර වහල තියන්න. පැයකට පස්සෙ ඩෝ එකෙන් 70g වගේ පොඩි කොටස් කඩාගෙන වෙන් කරගන්න. ඔන්න දැන් ගන්න රවුම් තැටියක් (අපිට රවුම් එක වලද ඇතුලට දගන්න ලේසියි ඒකයි. තව චුට්ටක් කියවන් යන්නකෝ. එතකොට තේරෙයි ඇයි මේ කියලා). ඒකෙ බටර් ටිකක් ගාගන්න. ඊට පස්සෙ අර වෙන් කරගත්තු කොටස් ටික බෝල කරගෙන බනිස් වගේ ලස්සනට හදාගෙන ඒකෙන් ටිකක් තැටියෙ ඇතුලේ පරතරේ ඇතිව තියාගන්න. පස්සෙ පැය බාගයක් වහල තියන්න. ඒත් පිපිලා මදී වගේ නම් තව විනාඩි 20 විතර වහල තියන්න (පිම්බිලා එනවා බනිස් ටික). ඊට පස්සෙ තමයි වැඩේ තියෙන්නෙ. අපිට ඕන වෙනවා ටිකක් කට ලොකු වලදක්! (රාස්පානක් ගන්න)[අපි කලින් බනිස් ටික තියාගත්ත තැටිය මේ වලද ඇතුලට බස්සන්න පුලුවන් වෙන්න ඕනෙ] වලදෙ අඩියට ලුණු කුඩු කෝප්ප 1/2 හොදට විහිදෙන විදිහට දාන්න. ඊට පස්සෙ ඒක උඩින් රැක් එකක් වගේ මොකක් හරි තියාගන්න (කරන විදිහ පහළ ෆොටෝ වල තියෙනවා). ඊට පස්සෙ වලද විනාඩි 10 මද ගින්නෙ පියනකින් වහල තියන්න. මේ වෙනකොට ඔයාලට පෙනේවි අපි කලින් පැත්තකට කරලා වහලා තිබ්බ බනිස් ටික හොදට පිපිල තියෙනවා. දැන් ඒ බනිස් උඩින් කිරි ටිකක් ගා ගන්න. ඊට පස්සෙ අර අපි ලුණු දාල වහපු වලද පරිස්සමට ඇරල අර බනිස් තැටිය රැක් උඩින් තියන්න. තියෙන ගින්දර ප්‍රමානෙම විනාඩි 5 වගේ වහා තියල ඊට පස්සෙ ගින්දර තව අඩු කරල ඒ විදිහටම තියල තියන්න තව විනාඩි 25 විතර. ඔන්න ඊට පස්සෙ ඇරල බලන්නකෝ මල් හතයි. ඊට පස්සෙ හෙමිහිට එලියට අරගෙන බනිස් ටික උඩින් බටර් ටිකක් ගාගන්න. එච්චරයි දැන් ඉතින් නිවුනට පස්සෙ කන්න තමයි තියෙන්නෙ.

මෙ  පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න

Featured Post

239. මස්කට් සාදාගන්නා ආකාරය

මස්කට් සාදාගන්නා ආකාරය  අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය *໑໑ 88 (corn flour) *ඉරිගු පිටි දිය කිරීමට වතුර 130ml *සීනී 300g *සීනී දිය කිරිමට වතුර 250ml *දෙහි ම...