Sunday, March 17, 2019

158. රසම රස මෆින් සාදාගන්නා ආකාරය

රසම රස මෆින් ගෙදරදීම හදමු ********************************* 

සේවරි මෆින්, එහෙමත් නැත්නම් රසම රස කප් කේක් වර්ගයක් ගෙදරදීම හදන්නෙ කොහොමද කියලා තමයි දැන් කියලා දෙන්න යන්නෙ. මීට කලිනුත් "ඉවුම් පිහුම්" ඇප් එකේ මෆින් වර්ග හදන විදිහ කියලා දීලා තියෙනවා තමයි. මේක චුට්ටක් වෙනස්. ඔයාලගෙ ගෙවල් වලත් ඉන්නවා නම් කෑමට හොර චූටි බබාලා, ඕගොල්ලන්ට පුළුවන් වෙනසකට වගේ මේ කෑම ඒ ගොල්ලොන්ට හදල දීල බලන්න. මේක බැලූ බැල්මට කප් කේක් එකක් වගේ. හැබැයි පැණි රහ නැහැ. මේක ලුණු රහයි. පොඩ්ඩොනම් ඔන්න ගොඩක් කැමති වෙයි කන්න. බලන්නකෝ එහෙනම් මේ මෆින් හදන්නේ කොහොමද කියලා..

 අවශ්‍ය දේවල් - 
පාන් පිටි කෝප්ප 2 (300 g) 
චෙඩාර් චීස් කෝප්ප 3/4 (55g) 
සිහින්ව කපාපු හැම් කෝප්ප 1/2
 ඇට ඉවත් කර ලා පොඩියට කපාගත්තු කපාගත් මාළු මිරිස් කරල් 1
 හෝ බෙල් පෙපර් සිහින්ව කපා ගත් හතු කෝප්ප 1/4 
බටර් ග්‍රෑම් 150ක්
 උණු කරලා නැවුම් කිරි කෝප්ප 1 (250 ml) 
යන්තමට බීට් කර ගත්ත බිත්තර 1 කුඩාවට කපාගත්ත පාස්ලි මේස හැඳි 1


 සාදාගන්නා ආකාරය -
 මුලින්ම ඔයාගේ අවන් අවන් එක සෙල්සියස් අංශක 180 ට රත් කරගන්න. ඔයාගේ අවන් එක ෆැන් ෆොස්ඩ් අවන් එකක් (Fan-forced Oven) නම් සෙල්සියස් අංශක 160 ට රත් කර ගන්න. ඒ වගේම කෝප්ප දොළහේ මෆින් ට්‍රේ (මේ කියන්නෙ මෆින් හදාගන්න පාවිච්චි කරන තැටිය ගැන. ඒකේ තියෙන වලවල්/කෝප්ප වලට මිශ්‍රණය දාලා තමයි අපි මෆින් හදාගන්නේ.) එකකට මෆින් ලයිනර් (මෆින් ලයිනර් කියන්නෙ මෆින් ට්‍රේ එකේ තියෙනවා කිව්ව වලවල් වලට දා ගන්න කාඩදාසි අච්චු වගේ ඒවට. අර අපි කඩෙන් ගන්න ස්පන්චි වල එහෙම තියෙන්නෙ කොලයක්. අන්න ඒක. මෆින් ලයිනර් වල ෆොටෝ එකක් පහල තියෙනවා.) 12 ක් දාලා ලෑස්ති කරගන්න. ඉන්පසු ලොකු භාජනයක් අරගෙන පිටි, චීස්, මාලු මිරිස්, හතු සහ මාළු මිරිස් ටික දා ගන්න. ඒ වගේම ජෝගුවක් ඇරගෙන බිත්තර, කිරි සහ බටර් ටික දාගෙන මිශ්‍ර කර ගන්න. දැන්, තෙත අමුද්‍රව්‍ය ටික (මිශ්‍ර කරගත්ත බිත්තර, කිරි වගේ තෙත අමුද්‍රව්‍ය ටික ටික) වියලි අමු ද්‍රව්‍ය ටිකට දාගෙන හොඳින් කලවම් වන තුරු මිශ්‍ර කරන්න. අන්තිමට කලින් සූදානම් කරගත්තු බේකින් ට්‍රේ එකට මේ මිශ්‍රනය වක්කරලා විනාඩි 15-20 ක් පමණ කාලයක් බේක් කර ගන්න. වැදගත් - චෙඩාර් චීස් ඕනම සුපිරි වෙළෙදසලක මිළදී ගන්න තියෙනවා. වෙළඳ නාමයක් කිවුවොත් KRAFT ලංකාවෙ ඕනම පලාතක හොයගන්න පුලුවන්. හැම් කියන්නෙ ඌරු මස් නිශ්පාදනයක්. ඔයා ඌරු මස් නොකන කෙනෙක්නම් කුඩා කැබලි වලට කපාගත්ත කුකුල් මස් උනත් පාවිච්චි කරන්න පුලුවන්. ආර්පිකෝ සුපිරි වෙළෙඳසල් වල මම දැකලා තියෙනව කුකුල් මස් බේකන් විකුණන්න තියෙනවා. මාලු මිරිස් වෙනුවට මම පාවිච්චිකලේ පාට දෙකක බෙල් පෙපර්. මේවත් ඕනම සුපිරි වෙළෙදසලක මිලදී ගන්න තියෙනවා. මගේ පුතා බෙල් පෙපර් කන්න හරි කැමතියි. පාට දෙකකින් ගත්තම ලස්සන පාටකුත් ඒකට එකතුවෙනවා. මම පාවිච්චි කලේ බටන් මශ්රූම් එහෙමත් නැතිනම් බොත්තම් හැඩයේ හතු. මේවා ඕනම සුපිරි වෙළෙදසලක හරිම ලේසියෙන් හොයාගන්න පුලුවන්. පාස්ලි කියන්නේ කෑම උයන්න පාවිච්චි කරන පැලෑටියක්. බොහොම ලේසියෙන් ඕනම සුපිරි වෙළෙදසලකින් හොයා ගන්න පුලුවන්.

මෙ  පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න

Featured Post

239. මස්කට් සාදාගන්නා ආකාරය

මස්කට් සාදාගන්නා ආකාරය  අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය *໑໑ 88 (corn flour) *ඉරිගු පිටි දිය කිරීමට වතුර 130ml *සීනී 300g *සීනී දිය කිරිමට වතුර 250ml *දෙහි ම...