Monday, September 28, 2015

59. චයිනිස් විදියට චිකන් සාදාගන්නා ආකාරය 

චයිනිස් විදියට චිකන් සාදාගන්නා ආකාරය 



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය-
පොඩි කොටුවට කපාගත් කටු නැති හම නැති කුකුල් මස් ග්‍රෑම් 750
ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/2
බිත්තර 1
ලුනු තේ හැඳි 1 1/2
තෙල් මේස හැඳි 1 1/2
කෝන් පිටි කෝප්ප 1/2
පාන් පිටි කෝප්ප 1/4
අඹරාගත් ඉගුරු තේ හැඳි 1
අඹරාගත් සුදු ළුණු බික් 2
පොඩියට කපාගත් ලොකු ළුණු ගෙඩි 1/2
වයින් තේ හැඳි 1 (කැමති නම්)
වතුර කෝප්ප 1/4
කෝන් පිටි මේස හැඳි 1
වේලිච්ච මිරිස් කරල් 3
දෙහි බාගයක්
සොසේ එකට....
සීනි මේස හැඳි 5
විනාකිරි මේස හැඳි 5
සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1 1/2
වතුර මේස හැඳි 1 1/2

සාදාගන්නා අකාරය-
ලොකු බාජනයකට කුකුල් මස්, ලුනු, බිත්තරය, ගම්මිරිස්, තෙල් දමා හොදින් කළවම් කරන්න. කෝන් පිටි කෝප්ප 1/2, පාන් පිටි කෝප්ප 1/4 හොදට කළවම් කරන්න. දැන් පිටිවලට කුකුල් මස් දමා කළවම් කරන්න.
මේ කුකුල් මස් ගැඹුරු තෙලේ බඳින්න තෙල් එකක් ලිපේ තියන්න. එකකට එකක් ඇලෙන්නේ නැතිවෙන්න ටික ටික බැඳගන්න. තෙල් බේරෙන්න ටිකක් තියන්න.
සෝස් එකට අවශ්‍යදේ කෝප්පයකට දමා කළවම් කර පැත්තකින් තියන්න.
ලොකු තාච්චියකට (වෝක් එකක් තියෙනවනම් හොදයි නැත්තම් ලොකු පෑන් එකක් ගන්න) තෙල් තේ හැඳි 1 දමා වැඩි ගින්දරින් ලිපේ තියන්න. ඉගුරු හා සුදුළුණු එකතු කරන්න. යන්තම් බැදෙනකොට ළුණු, තුනට හතරට කැඩූ වියලි මිරිස් කරල් දාන්න. වයින් තේ හැන්දද දාන්න. ඒත් එක්කම සෝස් එක එකතුකර ගන්න. සෝස් එක නටන කොට චිකන් එකතු කරන්න. හොදට කළවම් කරන්න.
වතුර කෝප්ප 1/4 ට කෝන් පිටි මේස හැඳි 1 කළවම් කර එයද තාච්චියට දමන්න. සෝස් එක ටිකක් ඝන වෙනකම් රත් කර ලිපෙන් බාන්න. දෙහි බෑයක යුෂ කළවම් කරගන්න.
උණු වෙන්ම බත් එක්ක කන්න.

Amila & Hashi
තව කෙනෙකුට කියවන්න Share කරන්න

Featured Post

242. මාළු මිරිසට සාදාගන්නා ආකාරය

මාළු මිරිසට හදමු... 🎋අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :- 🧩කෙලවල්ලා මාළු 300g(කැමති මාළු වර්ගයක් ගන්න ) 🧩මිරිස් කුඩු මේස හැදි එකහමාරක්  🧩ගම්මිරිස් කුඩු තේ...