කුකුල්මස් බැදල කළුවට උයල.
මෙහෙම හදල හරිම රසයි.වෙනසකටත් එක්ක හදල බලන්න..
අවශ්ය දෑ-
*චිකන් 500-600g
*බැදපු තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 2ක්
*ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි4 ක්
*මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 3 ක්
*කහ පිංචක්
*කපාගත් ළූනු ගෙඩියක්
*තලාගත් ඉඟුරු සුදුළූනු මේස හැන්දක්
*රම්පා කරපිංචා
*තක්කලි ගෙඩි 2ක්
*සියඹලා මද දෙකක් පමණ
*අවශ්ය තරමට ලුණු
*කුරුඳු පොත්තක්
*තලාගත් කරදමුංගු හා කරාබුනැටි
*පොල් තෙල්
-----------------------------------------------------------------
**කුකුළ්මස් ටික සෝදා වතුර බේරෙන්න තබන්න.
හොඳින් වතුර බේරුනු පසු,ලුණු හා කහ ස්වල්පයක් දමා මිශ්රකර ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැ වනතෙක් බැදගන්න.
**මැටි බඳුනක් ගෙන කුකුල්මස් බැදගත් තෙලින්ම තෙල් ස්වල්පයක් එක්කරන්න.එය රත්වන විට ඉඟුරු,සුදුළූනි,කරදමුංගු,කරාබුනැටි,රම්ප,කරපිංචා,කුරුඳු පොත්ත එක්කරන්න.
**විනාඩියක් පමණ බැදෙන්නට හැර කපාගත් තක්කලි හා ළූනු එක්කරන්න.(දෙකම බ්ලෙන්ඩර් කර පේස්ට් එකක් අයුරින් ගත්තානම් වඩාත් හොඳයි)
**තක්කලි හොඳින් මැලවුනු පසු එයට තුනපහ,මිරිස්,ගම්මිරිස් එක්කරන්න.එයත් විනාඩියක් පමණ මිශ්ර කර බැදගත් කුකුල්මස් එක්කරන්න.මිශ්ර කරන්න.
**කුකුල්මස් වැසී නොයන සේ වතුර එක්කරන්න.අවශ්ය නම් පොල් කිරි එක්කරගත හැක.නමුත් තෙල් හා පොල් කිරි දෙකම යොදා මස් ඉවීම එතරම් සුදුසු නැහැ.නමුත් කිරි එක්කරොත් රස වැඩී.
**අවශ්ය තරමට ලුණු හා සියඹලා එක්කරන්න.කලින් මස්වල ලුණුත් ඇති නිසා ලුණු එක්කිරීමේදි සැළකිලිමත් වන්න.පියනකින් වසා තබන්න..යන්තමින් ඉස්ම ගතිය තිබියදි ලිපෙන් බාගන්න..
බත්,රොටි,පාන්,නාන් කෑමට වඩාත් සුදුසුයි.
අවශ්ය නම් ලිපෙන් බෑමට පෙර කපාගත් මාළුමිරිස් එක්කරන්න.(කුළුබඩු ඔබට අවශ්ය පමණින් අඩුවැඩි කරගන්න)
මෙ පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න