මාළු වලින් ටින් මාළු හදන සාත්තරේ
(ලොකු දෙයක් නෑ, උනන්දුව විතරයි ඕන)
සැමන් මාළු ගෙදරදිම හදා ගන්න පුලුවන් නම් ගොඩක් අඩු මිලට සැමන් කන්න පුළුවන්. වැඩි කතා නැතිව මාතෘකාවට බහිමු.
අවශ්ය ද්රව්ය :-
🐟 ලින්නා මාළු ග්රෑම් 650 ( බල මාළු වලිනුත් හදන්න පුලුවන්)
🐟 ගම්මිරිස් ඇට හෝ කුඩු තේ හැදි 1
🐟 ලුණු කුඩු තේ හැදි 2
🐟 එළවළු තෙල් මේස හැදි 2 නැත්නම් පොල් තෙල් වුනත් කමක් නැහැ.
🐟 කුරුදු කෑල්ලක්
සාදන ක්රමය :-
1. කොරපොතු ඉවත්කර, මාළු ඔළු හා වරල් බොකු ඉවත් කර කෑලි
දෙකට කපා ගන්න. හොදින් සෝදා ගන්න.
2.ප්රෙශර් කුකර් එකට දමා කෑලි වැසෙන සේ වතුර එකතු කරන්න. වතුර වැඩි කර ගන්න එපා.
3.දැන් එයට ගම්මිරිස්, ලුණු කුඩු , කුරුඳු හා තෙල් එකතු කරන්න.
4.ප්රෙශර් කුකර් එක ලිපේ තියා එක විසිල් එකක් වැදුන පසු ලිපේ ගින්දර අඩු කරලා විනාඩි 45 ත් පැයක් අතර කාලයක් ලිපේ තියන්න.
5.දැන් ඔයාලට කඩෙන් සැමන් ගෙනාවා වගේ රසට හදා ගන්න පුලුවන්. මේ මාළු කටු අතින් පොඩි කරන්න පුලුවන්. සැමන් ටින් එකේ තියෙන මාළු වල සුවඳමයි.
6. ශීතකරනයේ තියා ගන්න පුලුවන්. අධිශීතකරනයේ දාලා මාසයක් වුනත් තියා ගන්න පුලුවන්. හරි විදියට වසා තියන්න.
මෙ පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න