ගෙදර හදන කෙසෙල් මුව සීනි සම්බෝල
(රෙසිපිය අහගත්තේ හස්බන්ඩ්ගේ බුත්තල ඉන්න නැන්දාගෙනි❤)
🌼කෙහෙල් මුව
🧅සිහින්ව කපාගත් ලොකුළූනු ගෙඩි 02-03
🥄කහ
🥄ලුණු
🥄සීනි ටිකක්
🥄සියඹලා යුශ ඇට 7-8
🥄උම්බලකඩ කුඩු 50g
🍃කරපිංචා ඉති කීපයක්
🥄කෑලි මිරිස් 40-50g
🍶බැදීමට තෙල්
🌷 මුලින්ම කෙසෙල්මුව සෝදා කුඩාවට කපාගෙන කහ, ලුණු, සීනි ටිකක් එකතු කරගෙන ක්රිස්පි ගතිය එනතෙක් බැදගන්න.
🌷 සිහින්ව කපාගත් ළූණු ද බැදගන්න.
🌷 කරපිංචාද කොල වෙන්කර සෝදා බැදගන්න.
(ඉහත සියල්ල වෙන වෙනම බැදගත යුතුය)
🌷 තාච්චියකට තෙල් ටිකක් දමා එයට උම්බලකඩ දමා බැදෙන විට කෑලි මිරිස්ද දමා බැදගන්න.
🌷 එය බැදීගෙන එනවිට එයට කලින් බැදගත්ත කෙහෙල්මුව, කරපිංචා, ළූණු දමා ලිපෙන් බාන්න.
🌷 එයට සියඹලා යුෂ එකතු කර මිශ්ර කරගන්න. අවශ්ය නම් සීනිත් , ලුණුත් දමා හොඳින් මිශ්ර කරගන්න.
කල්තබා ගත හැකි බඳුනක දමා ප්රයෝජනයට ගන්න.
මේක සතියක් විතර අදින්න පුලුවන්.😋😋