බැදලා හින්දවා ගත් චිකන් කරි එක🍗🍲
අවශ්ය දෙවල්:
🥦 චිකන්
🥦පොල්තෙල්
🥦කහා
🥦ගම්මිරිස් කුඩු
🥦ලුණු
🥦මිරිස් කුඩු
🥦තුනපහා
🥦රටලුණු
🥦සුදුලුණු
🥦රම්පා,කරපිංචා
🥦අමුමිරිස්
🥦කුරුදු පොතු,සියබලා ඉස්ම,
සාදන ආකාරය :
හොදින් සෝදලා ගත් කුකුල්මස් ටික කහා ගම්මිරිස් ලුණු දලා තම්බා ගන්න.පසුව තම්බා ගත් කුකුල්මස් ටික ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.ස්ටොක් වතුර ටික අයින් කර තබා ගන්නා.භාජනයක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාන්න එක රත්වෙගෙන එද්දී තලා ගත් සුදුලුනු ටික දලා රම්පා කරපිංචා රටලුණු කුරුදු පොතු ටික දාලා කවලම් කරන්න ඒ ටික මැලවීගෙන එද්දී මිරිස් කුඩු තුනපහාකුඩු ටික දලා ටිකක් කවලම් කරන්න පසුව බැදගත් කුකුල්මස් ටික දාලා නැවතත් හොදට කවලම් කරන්න හොදට කවලම් උනාට පස්සේ අමුමිරිස් ටික දමන්න.දැන් අරන් තියා ගත්ත ස්ටොක් වතුර ටික දාන්න.ස්ටොක් වතුර ටික දා ගත් පසු ලුණු රස බලන්න මොකද තම්බ ගන්න ලුණුදාපු නිසා මදි නම් මේ වෙලාවේදි ලුණු එකතු කර ගන්න.දැන් සියඹලා ඉස්ම හෝ තක්කාලි දමා ගන්න. අවශ්ය නම් ඉස්ම ටිකක් තියා ගන්න නැතිනම් හින්දවලා ගන්න... 👌😍
මෙ පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න