Wednesday, April 14, 2021

194. අලුත් අවුරුද්දට අලුවා සාදාගන්නා ආකාරය

අලුත් අවුරුද්දට අලුවා


 අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : 
හාල් පිටි කෝප්ප 02 
සීනි කෝප්ප 02 
කුඩු කරගත් එනසාල් ඇට කීපයක් (04-05)
 කජු අවශ්‍ය 50g 
වතුර කෝප්ප 01 

 පලමුවෙන් ම සීනි ටික භාජනයකට දාලා වතුර කොප්පය එකතු කරලා මද ගින්දරේ උනු කරන්න .විනාඩි 08ක පමන පසු එනසාල් ටික එකතු කරන්න .මේ සීනි ටික නූල් ඇදෙන පදමට එන වෙලාවෙදි ලිපෙන් අයින් කරන්න .අයින් කරලා සීනි එක නිවෙන්න තියන්න. හාල් පිටි ටික බැද ගන්න .ගොඩක් වෙලා බදින්න එපා.හාල් පිටි බැදෙන සුවද එන වෙලාවට බදින එක නතර කරන්න.හාල් පිටි ටික නිවුන පසුව කජු එකතු කරන්න . මේ වෙලාවෙදි අලුවා කපන ලෑල්ලට බැදගත් පිටි ටිකක් ඉහලා අරන් තියන්න.මේ වෙලාවෙදි ම තවත් බැදගත් පිටි තේහැදි 02 වෙනම අරන් තියන්න. මේ වෙලාව වෙනකොට සීනි එක ඇගිල්ල දාන්න පුලුවන් පදමට නිවිලා තියෙන්න ඕනේ. දැන් ඔයාලා මේ සීනි මිශ්‍රණයෙන් ටික ටික බැදගත් පිටි එකතු කරන්න.එක පාර ගොඩක් එකතු කරන්න එපා.සීනි ටික ටික දාන ගමන් හොදින් අනන්න.මේ මිශ්‍රණය අතෙන් ගුලියක් වගේ වෙන පදමට හදා ගන්න .ගොඩක් වියලි නොවන ගොඩක් දියාරු නොවන පදමට එනකොට කලින් ලෑස්ති කරගත ලෑල්ලට දාලා පැතලි කරන්න .දැන් කලින් අරන් තිබුන හාල්පිටි ටික උඩින් ඉහින්න. දැන් ඔයලා කැමති හැඩයකට කපා ගන්න .
මෙ  පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න

Featured Post

242. මාළු මිරිසට සාදාගන්නා ආකාරය

මාළු මිරිසට හදමු... 🎋අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :- 🧩කෙලවල්ලා මාළු 300g(කැමති මාළු වර්ගයක් ගන්න ) 🧩මිරිස් කුඩු මේස හැදි එකහමාරක්  🧩ගම්මිරිස් කුඩු තේ...