බිම්මල් කරිය සාදාගන්නා ආකාරය
අවශ්ය ද්රව්ය
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
* බිම්මල් ග්රෑම් 200ක්
* ලොකු ළූණු ගෙඩි 2ක්
* සුදු ළූණු බික් 4ක්
* කුඩා ඉඟුරු කැබැල්ලක්
* කරපිංචා අවශ්ය පමණට
* මධ්යම ප්රමාණයේ තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
* උකු පොල් කිරි කෝප්ප 1ක්
* කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4
* තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
* මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2
* අවශ්ය පදමට ලුණු
සාදාගන්නා ආකාරය
°°°°°°°°°°°°°°°°
* බිම්මල් ජලය දමා සෝදා හීන් තීරු වලට ඉරාගන්න.
* ළූණු , සුදු ළූණු , ඉඟුරු , තක්කාලි , කරපිංචා සිහින්ව ලියා ගන්න.
* භාජනයක් ගෙන එයට තක්කාලි හැර ඉහත සඳහන් ද්රව්ය සියල්ල දමා උකු පොල්කිරි ටිකද දමා ලිප තබා ගන්න.
* ලිපෙන් බාගැනීමට මොහොතකට කලින් තක්කාලි ටික දමා මඳ ගින්නේ ටික වේලාවක් තබා ලිපෙන් බාගෙන ආහාර වේලාවට කෑමට ගන්න.
Amila &Hashi
තව කෙනෙකුට කියවන්න Share කරන්න