Tuesday, March 5, 2019

155. ඉතාලි ක්‍රමයට චීස් පැස්තා සාදාගන්නා ආකාරය

ඉතාලි ක්‍රමයට චීස් පැස්තා 

    පැස්තා ඉතාලියට ආවේණික වූ ආහාරයකි. රාත්‍රී ආහාරයට වගේම උදෑසන ආහාරයටත් සුදුසුයි. 

 අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 තම්බාගත් පැස්තා ග්‍රෑම් 200 ක්
 ඉස්සෝ ග්‍රෑම් 200 ක්
 සුදුලූනු බික් 6 ක්
 තක්කාලි ගෙඩි 2 ක්
 බැසිල් කොළ ස්වල්පයක්
 ෆ්‍රෙෂ් ක්‍රීම් 
 අමු මිරිස් කරල් 3 ක් 
ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 4 ක් 
 තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 6 - 8 ක්
 ලොකුලූනු ගෙඩි 2 ක්
 ලුණු රස අනුව
 තක්කාලි ගෙඩියක්  

 සාදන ක්‍රමය 
 පෑන් එකක් ළිප තබා ඔලිව් තෙල් ස්වල්පයක් දමන්න. තෙල් රත් වූ විට සිහින්ව කපාගත් ලූනු එක් කර මද වේලාවක් තෙම්පරාදු කරන්න. එයටම සිහින්ව කපාගත් සුදුලූනු සහ අමුමිරිස් ද එක්කරන්න. එය තෙම්පරාදු වූ පසු ෆ්‍රෙෂ් ක්‍රීම් ද එයට එක්කර හොඳින් මිශ්‍රකරන්න. ඉන්පසු සුද්දකර, සෝදා ගත් ඉස්සන් එක්කර මද වේලාවක් තැම්බෙන්න හරින්න. එයට, කොටු හැඩයට කපාගත් තක්කාලි සහ තම්බාගත් පැස්තා එක්කර හොඳින් මිශ්‍රකරන්න. එයට ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 2 ක් එක්කර නැවත කලවම් කරන්න. අවසානයට ලුණු සහ ගම්මිරිස් දමා තක්කාලි සෝස් ද එක්කර හොඳින් මිශ්‍රකර දීසියකට දමාගන්න. බැසිල් කොළ උඩින් ඉස අලංකාර කරගන්න.   

මෙ  පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න

Featured Post

242. මාළු මිරිසට සාදාගන්නා ආකාරය

මාළු මිරිසට හදමු... 🎋අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :- 🧩කෙලවල්ලා මාළු 300g(කැමති මාළු වර්ගයක් ගන්න ) 🧩මිරිස් කුඩු මේස හැදි එකහමාරක්  🧩ගම්මිරිස් කුඩු තේ...