අක්කාපාන කොල මැල්ලුම සාදාගන්නේ කෙසේ ද?
අවශ්යය ද්රව්යය
අක්කපාන කොල මිටක් ( තුන් දෙනෙක්ට)
ගා ගත් පොල් ටිකක්
රතු ලූනු හෝ ලොකු ලූනු
අමුමිරිස් කරල් 3
රස පමනට ලුණු
කහ කුඩු ස්වල්පයක්
එලවලු තෙල් හෝ පොල් තෙල් මේස හැදි 1 1/2
දෙහි යූෂ බිංදු කීපයක්
සාදන විදිය.
අක්කපාන කොල ටික සෝදා වතුර පෙරෙන්න තියල හීනියට කොල පොඩි නොවන සේ ලියා ගන්න.(කොල පොඩි උනොත් තිත්ත ගතියට එනව .ඒ නිසා .මම නම් කැමති තිත්ත රසට.ඒ නිසා අවුලක් නෑ.අවශ්යය කොල ටික හීනියට ලියා ගන්න ).ඉට පස්සෙ ඒකට පොල් ටිකයි හීනියට ලියාගත් අමුමිරිස් ලූනූ දාල ලුණුත් දාල කහ කුඩු ටිකත් දාල හොදට මික්ස් කරන්න.(මැල්ලුම අනා ගන්න ).දෙහි යුෂ බිංදු කීපයක් ද එක් කරන්න පස්සෙ ඔයාල රස බලන්න.
අක්කපාන මැල්ලුමත් එක්ක කෑමට සුදු බත් පරිප්පු මාළු මිරිසට පපඩමක් මිරිස් කරලක් බැදල ගත්තම බඩ පැලෙන්න කන්න පුළුවන් ඔන්න දෙයියනේ කියල 😂😂😂😂😂😂 ...
මෙ පුවත තවත් කෙනෙක්ට බලන්න Share කරන්න